Wilfred Sassen (1963) Maastricht. Op 8 jarige leeftijd begon Wilfred met zijn vioolstudie. Jarenlang was wijlen Paul Aerts zijn vioolleraar. Op 14-jarige leeftijd volgde hij lessen op het Conservatorium Maastricht bij Nilla Pierrou. Daarnaast volgde hij cursussen bij Andre Gertler in Brussel en Herman Krebbers in Amsterdam. In 1987 studeerde hij met onderscheiding af en was hij winnaar van de Henriette Hustinxprijs in 1988.

Hij nam deel aan diverse kamermuziekfestivals in binnen- en buitenland waaronder Duitsland, Frankrijk, België, Israel, Japan, Maleisië. Wilfred werkte samen met o.a. Shlomo Mintz, Uri Pianka, Glenn Corneille en Zangeres ‘Do’.

In 2012 is hij concertmeester geworden van het Symfonieorkest Avanti. Sinds september 2013 is hij aangesteld als dirigent.

Wilfred heeft diverse CD en Video opnames gemaakt, met o.a. Amati ensemble van Gil Sharon, zangeres ‘Do’, Andre Rieu, Marlstone Recordings, Galaxy Studio’s en Jan Theelen. Tevens is hij werkzaam geweest als studiomedewerker bij Andre Rieu Productions.

Als docent is Wilfred als Hoofdvakdocent Orkeststudies verbonden geweest aan het Maastrichts Conservatorium. Hij geeft les aan diverse getalenteerde jonge muzikanten en begeleid en adviseert jonge muzikanten op weg om professioneel violist te worden.

Wilfred Sassen
Sinds 1986 is Wilfred Sassen 2e concertmeester bij het Limburgs Symfonie Orkest. In zijn carrière is hij concertmeester geweest van diverse kamerorkesten waaronder Concerto Limbourg en het LSO Kamerorkest.
Het Limburgs Symfonie Orkest is in 2013 gefuseerd met Het Brabants Orkest en is verder gegaan onder de naam Philharmonie Zuidnederland.
Vaak heeft hij meegewerkt aan kamermuziekuitvoeringen in diverse bezettingen met LSO-collega’s.

In 2012 is Wilfred aangesteld als artistiek leider/dirigent van het Orlando Orkest, een strijkorkest bestaand uit jonge getalenteerde studenten.
Sinds 2003 is Wilfred Sassen dirigent van Fanfare St. Cornelius te Borgharen waar hij de voorbije jaren maar liefst twee maal is gepromoveerd naar een hogere afdeling, de laatste keer promotie naar 1e afdeling met het predikaat lof der jury.

Sinds 2008 runt Wilfred zijn eigen ‘Artiesten Buro Sassen’ waarmee hij orkesten samenstelt en organiseert voor de grotere evenementen.